Skip links

Λευκό Τσάι

Το λευκό τσάι χαρακτηρίζεται ως λεπτό, εκλεπτυσμένο, αγνό, Καθαρό, σπάνιο και φρέσκο!

Οι διάφορες μελέτες που έχουν γίνει για το λευκό τσάι, έδειξαν ότι διαθέτει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες αναστέλλουν την παραγωγή λιποκυττάρων, ενώ φαίνεται ότι έχει θετικές επιδράσεις και σε μια σειρά άλλων παθήσεων.

Το λευκό τσάι αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι, με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών. Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών, οι οποίες παράγονται από τις διάφορες αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό και καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA.

Ποιες είναι οι διαφορές του με τα άλλα τσάγια;
Αν και το λευκό τσάι είναι η λιγότερο επεξεργασμένη ποικιλία τσαγιού, απαιτεί προσεκτική επιλογή και συλλογή. Είναι ευαίσθητο στη γεύση και στερείται της στυπτικότητας του μαύρου και του πράσινου τσαγιού.

Το λευκό τσάι είναι η πλέον «αγνή» μορφή τσαγιού και έχει αποδειχθεί πιο υγιεινό από το μαύρο και το πράσινο. Είναι το πιο σπάνιο τσάι και συλλέγεται την άνοιξη, μόνο για λίγες ημέρες, στα βουνά της επαρχίας Fujian της Κίνας. Ωστόσο, η ετικέτα “λευκό τσάι” δίνεται επίσης στο τσάι που παράγεται σε άλλες περιοχές της Κίνας, καθώς και στην Ινδία, το Νεπάλ, την Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα.

Αποτελείται από τα πρώτα μπουμπούκια, ενώ μπορούν να συμπεριληφθούν και τα νεαρά φύλλα. Οι καλλιεργητές τσαγιού μαζεύουν τα μπουμπούκια και τα αφήνουν για λίγες εβδομάδες νωρίς την άνοιξη, στη συνέχεια γρήγορα μαραίνονται και ξηραίνονται με αέρα ή φούρνο με ελάχιστη οξείδωση.

Σε αντίθεση με πολλά πράσινα τσάγια, τα μπουμπούκια και τα φύλλα του λευκού τσαγιού στεγνώνουν φυσικά και όχι τυλιγμένα ή στριφογυρισμένα σε διαφορετικά σχήματα, έτσι ώστε να έχουν πιο αφράτη υφή.

Τρόπος παρασκευής: 1-1,5 κ.γ. σε 1φλ. Νερό

Χρόνος βύθισης: 2-4 λεπτά

Θερμοκρασία νερού: 70 C

Αφήστε ένα σχόλιο