Oolong Τσάι
Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τη γεύση του μαύρου τσαγιού πιο οικεία, αλλά συγχρόνως επιζητούν και τα μοναδικά οφέλη του πράσινου τσαγιού στον οργανισμό τους, τα οποία είναι πλέον λίγο πολύ γνωστά.
Έτσι πολλές φορές σε όλους εμάς που αγαπάμε το τσάι, προκύπτει το ερώτημα:
Να πιώ μαύρο ή πράσινο τσάι;
Αν θα ήθελες ένα ρόφημα που να έχει τη γεύση και το άρωμα και των δυο, τότε η ξεκάθαρη επιλογή για σένα είναι το Oolong.
Ίσως το έχεις ακούσει, ίσως και όχι αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα συνεχώς αυξανόμενο trend σαν θέμα στον κόσμο της ευεξίας,
Το ημι-οξειδωμένο αυτό τσάι παράγεται μετά από προσεκτική διαδικασία αποξήρανσης του φυτού (Camellia Sinensis) σε δυνατό ήλιο πριν τυλιχθεί και πάρει τη τελική του μορφή. Όλα τα φύλλα τσαγιού περιέχουν συγκεκριμένα ένζυμα που έχουν την δυνατότητα να οξειδώνονται.
Το πράσινο τσάι για παράδειγμα δεν περνάει την διαδικασία οξείδωσης με ζεστό αέρα και για αυτό και παραμένει πράσινο.
Αντίθετα, το μαύρο τσάι, για να αποκτήσει το χρώμα και τα χαρακτηριστικά του, περνάει από την πλήρη διαδικασία οξείδωσης.
Το oolong βρίσκεται στη μέση. Είναι θα λέγαμε ένα πάντρεμα του κλασικού μαύρου και πράσινου τσαγιού, που κουβαλάει τη γεύση, το άρωμα και τις ιδιότητες και των δύο.
Το τσάι τύπου oolong είναι ιδιαίτερα διάσημο στη νότια Κίνα και Νοτιοανατολική Ασία και παρασκευάζεται με διαφορετικούς τρόπους που έχουν σαν αποτέλεσμα τις πολλές γευστικές παραλλαγές.
Ο τύπος τσαγιού oolong αντιπροσωπεύει το 2% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής και η φήμη του αυξάνεται λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων.
Η ποικιλία oolong μπορεί να κάνει boost τον μεταβολισμό, να μειώσει το στρες και είναι το ιδανικό ρόφημα σε περίπτωση που θέλετε να μειώσετε το καφέ.
Η κυριότερη πηγή αντιοξειδωτικών του oolong τσαγιού είναι οι πολυφαινόλες που περιέχει όπως θεοφλαβίνες, αραβιμίνες και την EGCG (Epigallocatechin gallate) που είναι ένας εστέρας από την οικογένεια των κατεχινών.
Το τσάι oolong περιέχει επίσης αμινοξέα που έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες.
Τρόπος παρασκευής: 1-1,5 κ.γ. σε 1 φλ. Νερό
Χρόνος βύθισης: 3-5 λεπτά
Θερμοκρασία νερού: 80 C